Leírás
Mert az olasz konyha nem csak a spagettit és a pizzát jelenti…
Elevenítsünk fel egy-egy olasz vakációt, és főzzünk úgy, mint az olaszok! Vásároljuk meg a friss alapanyagokat, és töltsük meg konyhánkat a napfény és az életöröm hangulatával! Va bene?
Az itáliai konyha hagyományos receptjeit és különlegességeit ismertető kulturális szakácskönyv régióról régióra, a tradicionális helyi menüsort követve vezet be Olaszország konyhaművészetébe, a hazaitól eltérő étkezési szokásaiba, és megadja a magyar szokásokhoz való alkalmazkodás tippjeit is. Az olasz konyha nem csak pizzából és tésztából áll: a könyvben számos leves, hús- és zöldségétel, desszert, ital, sőt lekvár receptje is olvasható. Megtudhatjuk belőle, milyen is az a genovai bazsalikom; mi a titka a modenai balzsamecetnek és a pármai sonkának; hogy készül az igazi olasz kuglóf, a panettone; ehetünk-e padlizsánt csokoládéval… és borjúhúst tonhallal; hogyan készítsünk házi limoncellót.
Az izgalmas gasztroutazást gyönyörű fotók teszik még átélhetőbbé.
Tudta, hogy:
- miért tökéletes választás az extra szűz liguriai olívaolajnak?
- Marche régió jellegzetes ünnepi fogása Windischgrätz herceg nevét őrzi?
- már Boccaccio Dekameronjában is szóba kerül a parmezán sajt?
- milyen ünnepekhez kötődnek Olaszországban a libaételek?
- mit esznek Velencében Szent Márk ünnepén?
- mi az a Ferragosto, és milyen fogásokat tálalnak fel ekkor?