Kedves Látogatónk! Tájékoztatjuk, hogy a honlapon felhasználói élményének fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmazunk, személyes adatait pedig az Adatkezelési Tájékoztató szerint kezeljük. A honlap további böngészésével Ön hozzájárul a sütik használatához és személyes adatainak az Adatkezelési Tájékoztató alapján történő kezeléséhez.

Termékek Menü

Illés Andrea – Repka Noémi

Illés Andrea négygyermekes anyukaként élete jelentős részét a konyhában tölti, ahol a minőség mellett a család mennyiségi elvárásait is ki kell szolgálnia. Az olasz konyhához a gyors elkészítési mód és a változatosság vonzza – no meg az, hogy összességében két és fél évet élt Olaszországban, ahol volt módja megismerni és megszeretni a helyi szokásokat. Az olasz gasztronómia egyszerű remekeiből merítve még a nagycsaládok számára is finom vacsora varázsolható a hétköznapok asztalára, s nem túl drágán jóllakathatók a nagyétkű kamaszok épp úgy, mint a torkos kicsik… Az itáliai konyhaművészetből mindenekelőtt a praktikus szemléletet és az egészséges alapanyagok használatát honosította meg saját konyhájában. Szakmáját tekintve irodalmi szerkesztő. Több művelődéstörténeti kötete – Magyar kincsek, ereklyék; Magyar történelmi városok; Nemzeti emlékhelyeink; Magyarország világörökségei – után ez az első műve, amikor „kikacsint” a kultúra szűken értelmezett világából, s szakácskönyvvel mutatkozik be.

Repka Noémi gyerekkorától a konyhaművészet és Itália szerelmese: anyai nagymamája révén korán bepillantást nyerhetett a főzés titokzatos világába, apai ágról pedig az olasz kultúra iránti lelkesedést hozta magával. Tizenévesen Eros Ramazotti slágerei mellett az itáliai írók, képző- és filmművészek alkotásai vonzották, s ma is szép emlékekkel gondol a gimnáziumi olasz órák hangulatára. Az életvidám mediterrán konyha és az egészséges ételek ínyenc híveként leginkább az egyszerű, színekben és vitaminokban bőséges zöldségételek, valamint a friss házitészta iránt rajong. Saját konyhájában szenvedélyes szakács: szeret intuitív ötletekkel előállni, izgalmas, új ízeket kipróbálni, kísérletezni, „játszani”. 1977-ben született, végzettségét tekintve szociológus-közgazdász, jelenleg családjával Lombardiában él, s gasztronómiai vállalkozásának beindításán dolgozik.

Rendezés: