Kedves Látogatónk! Tájékoztatjuk, hogy a honlapon felhasználói élményének fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmazunk, személyes adatait pedig az Adatkezelési Tájékoztató szerint kezeljük. A honlap további böngészésével Ön hozzájárul a sütik használatához és személyes adatainak az Adatkezelési Tájékoztató alapján történő kezeléséhez.

Termékek Menü

könyv paraméterei

 

Olasz finomságok könyve

Eredeti ár:
3.999 Ft
Szerző: Illés Andrea – Repka Noémi
ISBN 9789632445878
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

Az olasz konyha különlegességeit is megismertető kulturális szakácskönyv régióról régióra, a tradicionális olasz menüsort követve ismerteti meg Itália kulináris jellegzetességeit, a hazaitól eltérő étkezési szokásait, ám megadja a magyar hagyományokhoz való alkalmazkodás tippjeit is. Az olasz konyha nem csak pizzából és tésztából áll: a könyvben számos finom leves, sült, zöldségétel, ital, sőt lekvár receptje is olvasható.

Néhány példa, hogy a közel 250 recept mellett, mit tudhatunk meg e „kulturális szakácskönyvből”:

- milyen is az genovai bazsalikom?

- hogyan „készül” a chianti?

- mi a titka a modenai balzsamecetnek és a pármai sonkának?

- milyen is az igazi olasz kuglóf, a panettone?

- helyettesíthetjük-e a klasszikus pogácsát tarallinivel?

- mi volt „Szent József kedvence”?

- ehetünk-e padlizsánt csokoládéval… és borjúhúst tonhallal?

- hogy készül a limoncello és a mirtuszlikőr?

Tudta, hogy:

- a zuccotto nevű toszkán desszertkülönlegesség Medici Katalin szakácsának a műve?

- Marche régió jellegzetes ünnepi fogása Windischgrätz herceg nevét őrzi?

- már Boccaccio Dekameronjában is szóba kerül a parmezán sajt?

- a híres piemonti habos borkrémet feltalálója, egy ferences szerzetes az „elégedetlen feleségeknek” ajánlotta?

Mert az olasz konyha nem csak a spagettit és a pizzát jelenti…

KRITIKÁK, INTERJÚK