Kedves Látogatónk! Tájékoztatjuk, hogy a honlapon felhasználói élményének fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmazunk, személyes adatait pedig az Adatkezelési Tájékoztató szerint kezeljük. A honlap további böngészésével Ön hozzájárul a sütik használatához és személyes adatainak az Adatkezelési Tájékoztató alapján történő kezeléséhez.

Termékek Menü

könyv paraméterei

 

Csizma az asztalon

Eredeti ár:
3.950 Ft
3.358 Ft
Szerző: Illés Andrea – Repka Noémi
ISBN 9789632443522
Elérhetőség: Átmenetileg nem rendelhető

Leírás

Csizma az asztalon. Furcsa látvány, metaforában megfogalmazva, mégis éppen ez szakácskönyvünk célja: az olasz csizma tartományaira jellemző ételeket terítékre rakni. A könyv nem egyszerűen receptek gyűjteménye: számos érdekességgel, gasztronómiai-kulturális jellegzetességgel, régiónként eltérő hagyománnyal ismerkedhetünk meg lapozgatása során. északról dél felé haladva veszi sorra a húsz olaszországi régiót, s mindenhol komplett menüsorokat kínálva mutatja be a sajátos helyi konyhát. Megtudhatjuk, miben különböznek az olasz étkezési szokások a magyartól, mitől oly különleges a pármai sonka, vagy hogy a pacalt nemcsak mi, magyarok fogyasztjuk szívesen. A klasszikus minestronén, spaghetti alla carbonarán vagy tiramisùn kívül számos izgalmas lekvárról, borkülönlegességről is szó esik, sőt a likőrkészítés fortélyai szintén helyet kapnak e különleges illusztrációkkal díszített „kulturális szakácskönyvben”. A szerzők a gyűjtemény összeállításánál mind a hozzávalók, mind az ízvilág szempontjából törekedtek a változatosságra, így bárki megtalálhatja benne a kedvére valót. ünnepi alkalmakra finom ételsort állíthatunk össze, vagy jól megszokott ebédünket, vacsoránkat, de akár reggelinket is színesíthetjük egy-egy, Itália ihlette finomsággal.

Könyvünk konzervatív abban az értelemben, hogy nem a manapság divatos fényképes-sztárszakácsos megjelenést képviseli. Mégis újszerű a tekintetben, hogy első kézből származó kulturális háttérinformációkkal szolgál, illetve speciálisan magyarokhoz szól, s nem próbálja „elitklubbá” alakítani a napfényes Itália ízeit kedvelők táborát. Számtalan olaszos különlegesség vár felfedezésre e kötet segítségével itthon, a saját konyhánkban is – anélkül, hogy aggódnunk kellene az eredeti olasz alapanyagok beszerzésén. A kötetben ugyanis külön feltüntetik, hogy a nehezebben vagy drágán beszerezhető eredeti alapanyagok mely hazai élelmiszerrel helyettesíthetők.

Hogyan kerül hát a csizma az asztalra? Forgassa a könyvet, és meglátja!

NÉZZEN MEG EGY MENÜSORT!

KRITIKÁK, INTERJÚK

Kritikák, interjúk

Az ekultura.hu ajánlója

Termék címkék: Illés Andrea, Repka Noémi