Kedves Látogatónk! Tájékoztatjuk, hogy a honlapon felhasználói élményének fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmazunk, személyes adatait pedig az Adatkezelési Tájékoztató szerint kezeljük. A honlap további böngészésével Ön hozzájárul a sütik használatához és személyes adatainak az Adatkezelési Tájékoztató alapján történő kezeléséhez.

Termékek Menü

könyv paraméterei

 

Erdélyi finomságok könyve (2. kiadás)

Eredeti ár:
3.490 Ft
2.967 Ft
Szerző: Bordás Mihály
ISBN 9789632448817
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

A mintegy kétszáz ételreceptet ismertető szakácskönyv az ínycsiklandó erdélyi ízek világát varázsolja a konyhánkba. A könyvből megismerhetjük a hagyományos erdélyi ételkészítési módokat, a nyárson és roston sütés, a bográcsban főzés fortélyait. A méltán híres tárkonyos levestől a vinettekrémen át az ordás palacsintáig a legváltozatosabb erdélyi finomságokkal, húsos és zöldséges különlegességekkel, egytálasokkal, klasszikus édességekkel gazdagíthatjuk a vasárnapi ebédek vagy a hétköznapi vacsorák választékát.

A székely–csángó származású szerző több évtizedes gyűjtőmunkája eredményeképpen született meg e kulináris élvezeteket ígérő kötet. A székelyhídi tanárember az erdélyi Sziget-hegységben, Székelyföldön, a Keleti- és Déli-Kárpátokban tett barangolásai során a táj szépsége mellett a „gyomorészeti” örömökben is nagy kedvét lelte. Mindig kereste a helyi ételeket és jellegzetes recepteket, így született meg az erdélyi székely, magyar, csángó, román, valamint a partiumi, érmelléki finomságok receptjeit tartalmazó kötet.

KRITIKÁK, INTERJÚK

Kritikák, interjúk

Scolar blog

Jus & Calzone blog

Termék címkék: Bordás Mihály